Dit is het spelersprofiel van Daan Moens van Hubo Limburg United in Top Division One.

Naam: Moens
Voornaam: Daan
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Hasselt
Werk/Studies: Student Leerkracht Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie
Team: Hubo Limburg United B in Top Division One
Positie: Power Forward en Center

Leukste basketbalherinnering? Ik heb al heel wat meegemaakt. Met Team Antwerp naar Bosnië gegaan, kampioen van Vlaanderen geworden met de landelijke pupillen van Hasselt BT, MVP geworden op de FISEC-spelen in Hongarije, met drie seniorploegen kampioen spelen in hetzelfde jaar bij Tongeren.

Ambitie? Vooral in het 3X3 wil ik verder groeien en vele ervaringen opdoen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ik zou graag nog eens met Nick Celis spelen. Als jeugdspeler heb ik met hem getraind en af en toe op het veld gestaan toen ik nog mee mocht doen in de beginjaren van Hubo Limburg United. Ik vind Nick zijn spel zeer aangenaam en heb toen indertijd heel veel van hem geleerd.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Stoppen is iets wat ik niet snel zal doen. Het zal eerder wachten zijn op het moment dat het vuur op is om alle inspanningen te leveren om op een hoog niveau te blijven spelen en mee te draaien. Maar zelfs dan blijven we zeker nog wel basketten met de neven en vrienden.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Ik heb het meest geleerd van Raymond Westphalen en Patrick Delsaux. Met coach Ray begin in straks aan mijn zevende seizoen. Het is fijn om deze coaches volgend seizoen samen te hebben.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u