Coach Bart Bormans coacht ook volgend seizoen Sint-Truiden in eerste landelijke.

“Ik schat de reeks een stuk moeilijker in dan afgelopen seizoen. Een uitgesproken kampioen is er niet bij aangezien er een vijftal ploegen echt wel met de titel willen gaan lopen. De titelpretendenten zijn aanzienlijk versterkt maar ook de rest van de reeks is serieus versterkt. Ik vind dat we gerust mogen stellen dat dit de sterkste reeks van de afgelopen vijf seizoenen is.”

“Wijzelf hebben een verjonging van het team doorgevoerd, de gemiddelde leeftijd is met vier jaar gedaald naar 23,5 jaar. Een seizoen draaien zonder blessures is het voornaamste. We recupereren oa Brent Claus na een afwezigheid wegens blessure van een heel seizoen. De doelstelling voor het komende seizoen is met snel en attractief basket zo hoog mogelijk eindigen.”

Kern 2020-2021

Haytame Baeri (Bilzerse)
Kasper Bormans
Brent Claus
Loïc De Corswarem
Axel Dejond (Spa)
Daan Haling
Dorian Heldenbergh (Luik)
Liam Krammerhoffer
Gijs Lambrechts (Geel)
Shawn Mousseau
Daan Put (Hades Kiewit)
Sean Van Damme (Mol)

Zij verlieten het team: Sam D’huys (Lummen), Gert Fagard (B-ploeg), Wouter Horions (Beringen), Kris Mayele (Belleflamme), Gert Neyens (Lummen)

Coach: Bart Bormans
Assistant coach: Arthur Arsenyan

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u