Avanti Dames Brugge B is één van de nieuwkomers in tweede landelijke bij de vrouwen.

“De dames B van Avanti Brugge treden na het abrupt en vreemde einde van vorig seizoen aan in tweede landelijke, samen met drie andere ploegen die ze afgelopen seizoen ook in eerste provinciale tegen kwamen. Op zich wel een vreemd gegeven na een seizoen zonder kampioen en als je het mij vraagt een wat vreemd berekende eindrangschikking.”

“Vanzelfsprekend is de stap naar tweede landelijke een groot verschil en zal alles veel steviger, sneller en intenser zijn. Gelukkig vallen de verplaatsingen nog mee met een reeks die West- en Oost-Vlaanderen bestrijkt. We hopen met onze mix van ervaring en jeugd op een rustig seizoen, in dezelfde stijl waarmee we afgelopen seizoen steeds in de top van de rangschikking hebben meegedraaid, en te bewijzen onze plaats in landelijke waard te zijn. Heel wat speelsters hadden al ervaring in landelijke, maar kwamen door uiteenlopende omstandigheden in provinciale terecht. Ik vermoed dat er daar heel wat drang is om te bewijzen dat ze dit niveau aankunnen. We zijn al een tijdje klaar met de ploegsamenstelling.”

“Hopelijk kunnen we begin augustus er volle bak tegenaan, al heb ik daar ernstige twijfels over. Ik denk dat een competitie die pas in oktober zal starten en loopt tot in mei een realistischer scenario is, al is het allemaal koffiedik kijken…”

Kern 2020-2021

Combes Annelies
De Bel Julie (U19)
Deceuninck Charlotte
Dierckens Connie
Hocepied Pauline
Ketelers Kjell
Lampo Yente
Maenhout Ine
Schuerens Chayenne (Kortrijk Spurs)
Struyve Jienke (U19)
Van Acker Fien
Van Parys Louise
Van Wynsberghe Cara
Wybo Celine

Zij verlieten het team: Hannah Van Craeymeersch (gestopt), Emily Degraeve (C-ploeg), Marie Van Acker (Knesselare)

Coach: Chris Van Wynsberghe

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u