Yannick Corthals ruilt Basket Willebroek in voor Bornem.

“Ik hou goede herinneringen over aan het afgelopen seizoen bij Basket Willebroek. We eindigden uiteindelijk in de middenmoot na een seizoen met ups – winst bij kampioen Kontich –maar ook veel downs vanwege blessures en een coacheswissel in het midden van het seizoen. Gelukkig bleef de groep goed aan mekaar hangen en zetten we nog een mooie reeks neer tot corona er een abrupt einde aan maakte.”

“De moeilijke combinatie werk en basket in Top Division Two, met regelmatig verre verplaatsingen op vrijdagavond, heeft me doen besluiten terug te keren naar eerste landelijke. De keuze in het Antwerpse is dan beperkt, dus toen Bornem informeerde zijn we snel tot een akkoord gekomen.”

“Aangezien we met een volledig nieuw team en coach aan de start zullen staan, waag ik me niet aan voorspellingen. De voorbereiding – hopelijk in augustus – zal alleszins erg belangrijk worden. We moeten mekaar zo snel mogelijk leren kennen en trachten een homogeen geheel te vormen waar iedereen weet wat er van hem wordt verwacht.”

“Uitkijken doe ik naar de wedstrijden tegen m’n ex-ploegmaten Maxime Lievens (Hansbeke) en Barry Dictus (Beringen) maar de ‘derby’ tegen Phantoms Boom, de club waar het voor mij allemaal begon, steekt er toch bovenuit.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u