Blue Cats Ieper A speelt ook volgend seizoen onder coach Ringo Decaestecker in eerste landelijke.

“Als ik zie welke transfers er gebeurd zijn en welke ploegen er nog sterker voor de dag komen, dan wordt het een zware competitie. Antwerp Giants komt erbij uit hogere reeks, maar elke keer zijn er bij nieuwkomers ook ploegen die het supergoed doen. Het zal belangrijk zijn om van de eerste keer mee te zijn in de competitie. Anderzijds bleek vorig jaar ook dat de competitie sterk aan elkaar gewaagd was dus elke week is alles dan ook weer mogelijk.”

“We zijn quasi compleet. Door het late vertrek van Margot Deneve zijn we een center kwijt. Hopelijk kunnen we dit seizoen rekenen op Quirine Verstraete als extra transfer die vorig jaar een volledig seizoen vanaf de zijkant moest kijken en Sofie Pattyn die overkomt van Wytewa. We zijn nog bezig met een center en moest die transfer doorkomen nog, dan zijn we met de spelers die we behouden en met de nieuwkomers wel breder in kern waardoor we hopelijk dan de close games die we vorig jaar nipt verloren nu kunnen winnen.”

“Doelstellingen zijn om aansluiting te vinden bij de top van het klassement. Vorig jaar lieten we nog wat steken vallen in die beslissende wedstrijden en hopelijk maken we dit jaar die wedstrijden af in ons voordeel. De accenten moeten liggen op hard werken en streven naar het maximum haalbare. De sfeer binnen de ploeg is altijd al goed geweest waardoor we weten dat iedereen het voor elkaar opneemt in de wedstrijd. TEAM staat voorop!”

Kern 2020-2021

Marieke Versaevel
Pippa Demeulenaere
Laura Mestdagh
Elke Vandenbilcke
Loes Breughe
Quirine Verstraete
Marthe Bucquoye
Lotte Vanacker
Yuna Dehullu (Wytewa Roeselare)
Sofie Pattyn (Wytewa Roeselare)
Margaux Schepens (Laarne)

Zij verlieten het team: Ine Vanysacker (studies), Margot Deneve (DBC Osiris Okapi Aalst)

Coach: Ringo Decaestecker

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u