Coach Wesley Wauters presenteert damesploeg Jeugd Gentson A uit eerste landelijke.

“Ik denk dat eerste landelijke een zeer interessante competitie is. Er zitten heel veel goeie ploegen tussen met een mooie visie. Het is een heel competitieve reeks waar heel veel mogelijk is. Heel goed ken ik de reeks niet maar ik ken een aantal ploegen en ik heb ook hun versterkingen gezien en het zal de moeite zijn maar dat maakt het juist allemaal zo uitdagend en interessant.”

“Toen we vorig jaar bewust gekozen hebben om terug een niveau te zakken was dit om een gevestigde waarde te worden in eerste landelijke. Meedraaien bovenaan is de bedoeling maar met integratie van eigen jeugd. Er staat een hele organisatie op poten om onze jeugd kansen te bieden op elk niveau.”

“We zijn een jonge ploeg maar heel ambitieus, we willen heel graag meedraaien aan de top maar met behoud van eigenheid! Dynamisch attractieve basketbal brengen met een stevige defense. We willen elke speelster naar haar beste niveau brengen fundamenteel opleiden op technisch, tactisch, fysiek, sociaal en mentaal vlak en dit alles binnen ons teamconcept.” 

“Er zit een hele organisatie achter heel dit verhaal dat start vanaf de U10 tot onze senioren ploegen. Er is een hele nauwe samenwerking  met alle coaches van de dameswerking. Als  A-ploeg weten we dat we een grote verantwoordelijkheid hebben naar al die jonge talenten en dus dragen we dan ook de waarden en normen van onze club heel hoog.”

Kern 2020-2021

Jirka Van Impe
Sula Asseloos
Yoni De Raedt
Judith Vandepitte
Rani Simoens
Sarah De Coussemaecker
Mayté Blomme
Louise Colle
Anaelle Bonkale Luape (Waregem)
Fien De Block (Aalst)
Louise De Geest
Maury Deschuyter

Zij verlieten de ploeg: Emma Uittenhove (wereldreis), Bettina Lobé (Houtem), Kimberly Deblaere (Avanti Brugge), Celine de Vlaminck

Coach: Wesley Wauters
Assistant coach: Jan Vermeersch

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u