Coach Nicolas Gerards stelt de Limburgse eersteprovincialer Bilzerse BC A voor.

Kern 2020-2021

Diede Jacobs
Siebe Jacobs
Benjamin Thelen
Arno Dops
Antoine Bremer
Sebo Lussadissu
Nathan Koening
Christophe de Lahaye
Matthew Jr Yangbo
Joren Mercken

Coach: Nicolas Gerads

Ambitie

“Eerste provinciael van Limburg is een moeilijk reeks door de aanwezigheid van veel B- of C-ploegen van landelijk of nationale ploegen met zeer goeie jonge gasten (Lommel, Tongeren, Sint truiden, Stevoort). Dus het is moeilijk voor een familiale, kleine club als Bilzen elk jaar top te spelen. Maar het bestuur, staff en vrijwilligers doen elk jaar hun best voor de A-ploeg en dus als we in de top vijf kunnen raken, zal het heel mooi zijn.”

“De ploeg verandert een beetje in vergelijking met de vorige seizoenen. Enkelen ervaren gasten stopten met spelen. Ik ben benieuwd om Bilzen opnieuw te coachen. Ik heb de club twee jaar geleden verlaten en ben benieuwd om te zien hoe de spelers geëvolueerd zijn. Ik zal ook moeten ‘jongleren’ met mijn ploeg van Waremme in Luik.”

“Ik wil vooral intensief en gepassioneerd basket aan de twee zijden van het terrein zien, met een goeie teamspirit. Ik hoop de ‘Luikse fighting spirit’ terug te brengen. Ik heb veel hoop en veel vertrouwen in deze ploeg, het zal een goed seizoen worden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u