Coach Steven Ibens stelt Guco Lier uit Top Division One voor.

“Guco Lier is een uniek project in het Belgische basketbal omdat ze in Top Division One spelen met negentig procent van de spelers die komen uit hun eigen jeugdopleiding. Met een zesde plaats in ons eerste seizoen in Top Division One waren wij zeer tevreden. We mikken ook volgende seizoen terug op een plaats in de play-offs.” 

“Mijn grootste voldoening als coach is het opleiden en kansen geven aan zeer jonge spelers op dit topniveau zodat ze later een profcarrière kunnen uitbouwen. Niels Van Den Eynde – MVP van het voorbije seizoen – en Vic en Cas Van Oosterwyck zijn op 16 jarige leeftijd in onze eerste ploeg gekomen en zijn nu dragende spelers.”

“Volgend seizoen wil ik ook jonge toptalenten als Joppe Mennes en Matthijs Van Den Eynde kansen geven om te spelen op dit niveau om misschien later ook de volgende stap te kunnen zetten. Wij hebben voor volgend seizoen ook Dries Bogaerts terug gehaald van Willebroek. Hij gaat ons mobieler maken op de 4-positie. Pieter De Cock verlaat het team en gaat met pensioen.”

“Mijn top drie voor volgend seizoen? Gent Hawks op één, Melsele-Beveren op twee en Kontich op drie. Het zijn ploegen met zeer ervaren spelers, met ervaring in eerste en tweede klasse. Ze beschikken over veel lengte, power, maar vooral ervaring.”

Kern 2020-2021

Simon Van den Bogaert
Cas Van Oosterwyck
Mathias Van den Bogaert
Niels Van Den Eynde (dubbele licentie met Antwerp Giants)
Vic Van Oosterwyck (dubbele licentie met Kangoeroes Mechelen)
Sam Dewit
Dries Bogaerts (Willebroek)
Vincent Benoy
Brecht Iliaens
Anthony Mariën
Joppe Mennes
Matthijs Van Den Eynde

Zij verlieten het team: Pieter De Cock (gestopt)

Coach: Steven Ibens

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u