Cédric Heugeu verlaat RHK Oostende en speelt volgend seizoen voor KB Gistel Oostende B.

“Tien jaar geleden startte mijn avontuur bij RHK Oostende. Samen met enkele goeie vrienden zijn we met open armen ontvangen en ik heb hier een fantastische tijd beleefd. Van degradatie overleven tot kampioen spelen en stijgen naar tweede landelijke, geen enkel seizoen zal ik vergeten. Ik wil daarom in de eerste plaats Colin Schoolmeester, het bestuur en alle medespelers bedanken voor alle kansen en mooie momenten!”

“Allereerst wil ik graag vermelden dat mijn eerste keuze nog steeds bij RHK lag, maar dat de omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat ik andere oorden optrek. Diep van binnen hoop ik om mijn carrière ooit nog af te sluiten bij RHK, tien jaar is nu eenmaal niet niets. De redenen waarom ik ben vertrokken? In de eerste plaats hadden we een heel moeilijk jaar achter de rug. Een gans jaar waren we met zes of zeven op training en daarbovenop kenden we wat interne problemen.”

“Ondanks de behoorlijk goede resultaten moest er een oplossing komen naar het volgend jaar toe, maar die is er nooit kunnen komen, ondanks inspanningen van het bestuur. Ondertussen had ik enkele aanbiedingen van Roeselare en Mibac, maar vooral het telefoontje van mijn jeugdliefde Duva, was op z’n minst gezegd een hele mooi sportieve uitdaging.”

“Toch heb ik dit aanbod links laten liggen, met een wrang gevoel wel. Maar zolang er een mogelijkheid was bij RHK die sportief en privé bevredigend was, dan ging ik er blijven, voor m’n vrienden en Colin Schoolmeester. Toen er bij RHK nog drie spelers beslisten om te vertrekken, werd het voor mij tijd om ook een beslissing te nemen.”

“Zonder het onder stoelen of banken te willen steken, maar het flatteert wel als een coach mij belt en leuke argumenten op tafel legt waarom hij me in zijn ploeg wilt. Olivier Debaere belde mij niet gewoon om te komen, maar legde me ook uit wat hij wil bereiken met de ploeg en op welke manier hij wil basketten. Dit sprak mij meteen aan.”

“Ik volg de ploeg ook al lang, ze hebben een fantastisch parcours afgelegd de laatste jaren, met collectief basketbal. Jongens die over veel talent beschikken, nog veel groeiemarge hebben en werken voor elkaar! Voeg daarbij de ervaring toe van Kevin Van Hee en Kristaps Fridenbergs, twee fantastische kerels en dan weet je dat dit goed komt. Privé ook leuk voor mij om terug met Kevin te spelen, waarmee een groot deel van mijn jeugd heb gespeeld, met de daarbijhorende titels en feestjes!”

“Ik speelde zeven van de laatste tien jaar in eerste provinciale en ik ken de reeks zowat uit m’n hoofd. De spelers, de coaches, de moeilijke verplaatsingen… Mijn ervaring zal de ploeg zeker kunnen helpen! Met spelers als Kevin en Kristaps, die al top waren in Top Division, weet je dat de verwachtingen hoog liggen. Duva kon met hun huidige ploeg ook al bovenaan eindigen in eerste provinciale volgens mij. Dus puur qua talent zijn we echt wel favoriet.”

“Uiteraard is het de kunst om de nieuwe spelers in te werken en een goed geheel te creëren en dat is nooit evident! Ik ken coach Olivier Debaere nog van bij RHK. Hij was lekker old school maar ook heel perfectionistisch, een echt competitiebeest. Hij heeft de laatste jaren veel bewezen als coach en ben ervan overtuigd dat hij ons van match één tot het einde gemotiveerd kan houden!”

“De competitie is veel sterker in vergelijking met vorig jaar. Koekelare, Wikings, Izegem, lijken allemaal sterk op papier en sowieso heb je telkens nog verrassingen. Ik ben ook heel blij dat Tomas Verduyn meekomt met mij, samen kunnen we voor de nodige rust en ervaring zorgen binnen dit team. We zijn ervan overtuigd dat wij Duva naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u