Mercurius BBC heeft, naast een succesvol herenverhaal,  al jaren ook een gekend verleden bij de dames. Zo speelde de eerste ploeg ooit nog in de nationale afdelingen.

“Na een mindere periode zakten we naar de landelijke reeksen en drie seizoenen geleden ook nog eens naar eerste provinciale”, vertelt Stefan Heymans, coördinator voor de meisjes en dames. “Om niet steeds afhankelijk te zijn van externe speelsters voor onze damesploegen, begonnen we drie jaar geleden terug met de uitbouw van onze meisjeslijn, die de naam ‘Mercurius Foxes’ kreeg. We gingen in 2017 van start met een M14-ploeg en volgend seizoen zullen we met niet minder dan acht meisjesploegen aantreden, van M10 tot M19.”

“Deze groei is zeker ook te danken aan de vruchtbare samenwerkingen met onder andere Oxaco, Gembo en Red Vic. Meer en meer nieuwe meisjes vinden hun weg naar onze club die ondertussen de kaap van 100 speelsters zal overschrijden. Onze ambities steken we natuurlijk ook niet onder stoelen of banken. We zouden graag binnen twee seizoenen terug de stap naar landelijke zetten. Maar onze belangrijkste missie is om het komende seizoen de jeugd te integreren. Met coaches Paul Van Reeth, Vincent Lenaerts, Ilse Hacketal, Esther Franssen, Lisa Van der Jonckheyd, Hedy Aounallah-Thion, Veronique Spitsaert en natuurlijk Lieven De Meyer is onze meisjesjeugdopleiding gegarandeerd klaar voor de toekomst!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u