Dit is het spelersprofiel van Liese De Vooght van Sint-Katelijne-Waver in Top Division Women en eerste landelijke.

Naam: De Vooght
Voornaam: Liese
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Aalter
Werk/Studies: Vijfde jaar Wetenschappen-Topsport aan de Topsportschool in Wilrijk
Team: Sint-Katelijne-Waver Top Division Women, eerste landelijke en U19
Positie: Small Forward

Leukste basketbalherinnering? Ik heb al heel veel mooie momenten beleefd op clubniveau, zowel wedstrijden als tornooien, en ook de EK’s met de nationale jeugdselecties. Het EYOF in Baku vorige zomer was echt wel een unieke ervaring.
Ambitie? Ik zou mij graag verder willen ontwikkelen als speelster, en beetje bij beetje een vaste waarde worden in Top Division, en dan zien wat de toekomst brengt.
Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Zowel in SKW als met de jeugdselecties heb ik al veel met en tegen goeie speelsters mogen spelen. Hopelijk kan ik dit verder blijven doen.
Wanneer ga je stoppen met basketbal? Daar denk ik voorlopig totaal nog niet aan. Hopelijk komen er nog heel veel mooie jaren bij.
Van welke coach heb je het meest geleerd? Ik heb het geluk gehad om al met veel goeie coaches te mogen trainen. Op de topsportschool, zowel in Brugge als Wilrijk, zijn toptrainers aanwezig waar je heel veel van kan leren. De laatste twee jaar heb ik door coach Arvid Diels in SKW veel bijgeleerd, zowel op mentaal, defensief als offensief vlak. яндекс

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u