Dit is het spelersprofiel van Lorenzo Geerinckx van Basket Tienen in tweede landelijke.

Naam: Geerinckx
Voornaam: Lorenzo
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Tienen
Werk/Studies: Begeleider van personen met een handicap
Team: Basket Tienen in tweede landelijke
Positie: Center

Leukste basketbalherinnering? “De twee titels met Tienen in eerste provinciale zijn voor mij zeer speciaal. De eerste titel was in 2014, ik kwam over van de U18 van Leuven en speelde mijn eerste jaar senior. De tweede titel in 2019 was mijn aandeel echter zeer beperkt, aangezien ik door een operatie het seizoen niet ben begonnen. Mijn eerste wedstrijd dat seizoen, was de titelwedstrijd op het veld van onze grootste concurrent en buur Landen. Geweldige sfeer, waar we de titel pakten door met 1 punt te winnen!”

Ambitie? “Ik zou graag nog een stap hogerop gaan. Kampioen spelen in tweede landelijke is daar in de eerste stap.”

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? “Met mijn broer Jonas Geerinckx stond ik afgelopen seizoen al enkele seconden samen op het veld. Dit zou ik toch graag wat willen uitbreiden. Daarnaast hoop ik ooit nog samen op het veld te staan met Bert Mattheeuws, één van mijn goede vrienden die ik ken via Gametime.”

Wanneer ga je stoppen met basketbal? “Dat zal nog even moeten duren. Naast zelf te spelen, coach ik ook. Als ik stop als speler, ga ik zeker door als coach.”

Van welke coach heb je het meest geleerd? “Ik probeer van elke coach die ik tegenkom iets mee te nemen, maar het meeste heb ik geleerd van de coaches op de kampen van Gametime. Door intensief te werken met coaches met zoveel ervaring leerde ik veel bij op korte tijd, wat ik steeds kon meenemen naar het volgende seizoen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u