Coach Koen Eerdekens stelt LDP Donza B uit eerste landelijke voor.

“Zoals de afgelopen jaren zal eerste landelijke een competitie zijn met ploegen die sterk aan elkaar gewaagd zijn en waar het spannend zal blijven tot het einde. Dit is wat deze reeks ook zo attractief maakt. Elke ploeg heeft een solide kern samengesteld met zowel routiniers als jonge talentvolle spelers die zich in snel tempo aan het ontwikkelen zijn en waarvoor de reeks een ideale springplank is richting Top Division One.”

“Net zoals de afgelopen jaren zal Hansbeke meestrijden voor de titel, daarnaast zie ik ook nieuwkomer Phantoms Boom een prominente rol vervullen. Ook zullen de ploegen die hun kern hebben kunnen behouden de eerste weken van de competitie daar voordeel van ondervinden, in de huidige COVID-19-omstandigheden is het niet zo evident om een ploeg met veel nieuwkomers tot een hecht team te smeden.”

“Onze kern is volledig, we evalueren wel continu de progressie van jonge spelers binnen de club en zorgen ervoor dat ze kunnen doorschuiven zodra ze klaar zijn voor een hoger niveau.”

“Als club stellen we geen resultaats- maar wel ontwikkelingsdoelstellingen, we leggen de focus op een correcte manier van trainen en spelen binnen een duidelijk kader. Het doel is dan ook om elke speler beter te maken en van daaruit het team sterk uit de verf te laten komen. Deze manier van werken heeft de afgelopen jaren er voor gezorgd dat elkeen zich maximaal kon ontplooien, en daaraan gekoppeld mooie resultaten promoties voor de verschillende seniorenploegen.”

“We gaan zoals steeds uit van een correcte defensieve attitude met duidelijke afspraken en regels, wat de afgelopen jaren steeds resulteerde in een laag cijfer in tegen gescoorde punten, om van daaruit met creatieve oplossingen te werken in offense.”

Kern 2020-2021

Audenaert Tim
Blomme Achiel
Coleman Bert
D’Hoore Bente
Dick Marco
Gasana Nessim
Gesquière Sander
Rooze Dietger
Van de Veire Yves
Van Erum Tim
Vanneste Jeroen
Vermeersch Angelo
Wauman Robin

Zij verlieten het team: Maxim Boeckaert (Oudenaarde), Robbe Frans (Waregem), Quinten Brown (gestopt)

Coach: Koen Eerdekens
Assistant Coach: Carl Verstraeten

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u