Coach Wim Van Poucke stelt Antwerp Giants C uit tweede landelijke voor.

“Als Oost-Vlaming ken ik de reeks tweede landelijke van Oost- en West-Vlaanderen beter dan die van Antwerpen en Limburg.  Het is jammer dat tweede landelijke op deze manier ingedeeld is, het is meer interprovinciaal dan landelijk. Momenteel kan ik onze tegenstanders dus nog niet naar waarde schatten.  Ik hoorde van mijn kameraad Mike Van Den Broeck (Kontich Wolves B) dat Tienen en Scherpenheuvel heel sterk zijn.  Zelf kijk ik uit om tegen Mike te coachen, dat is ondertussen al enkele jaren geleden.”

“Ontbreken er nog stukken in onze puzzel?  Neen en ja.  Wekelijks krijgen wij aanbiedingen van spelers die bij Antwerp Giants willen komen spelen.  Als daar nog een opportuniteit tussen zit zullen wij dat bekijken.  Een situatie zoals vorig jaar waar we door een te beperkte kern in combinatie met enkele geblesseerden in de problemen zijn gekomen zullen we niet meer voor hebben. Er komt een sterke lichting U18 aan en de kern van de U21 zal ruimer zijn.  Hiermee gaan we onze ploeg aanvullen.”

“Vorig seizoen zijn vijf spelers vertrokken bij Giants C om verschillende redenen.  Nu willen ze alle vijf terugkeren.  Na veel wikken en wegen hebben we besloten om enkel Adriano Plompen te laten terugkomen.  Hij is ook nog U21 en heeft het potentieel om door te groeien naar Giants B.  De jeugdspelers die het verdienen zullen Giants B en C aanvullen.”

“Het doel is om elke week hard te werken zodat de spelers en het team progressie maken. Als we in de terugronde meer wedstrijden winnen dan in de heenronde dan ben ik tevreden.  Als we defensief iets collectief kunnen neerzetten en daaruit lopen dan gaan we verschillende ploegen pijn kunnen doen.  Dat we meer gaan verliezen dan vorig seizoen wedstrijd daar ben ik zeker van.  Dat we ons met deze jonge groep gaan kunnen handhaven daar geloof ik sterk in.  Sommige spelers zullen meer in organisatie moeten leren spelen dan bij de jeugd maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt.  Waar we eindigen dat zien we wel.”

Kern 2020-2021

Caspar Augustijnen (B- en C-ploeg)
Seppe Willems (B- en C-ploeg)
Godwin Tshimanga (B- en C-ploeg)
Adriano Plompen (T&T Turnhout)

Aanvulling van U21 of U18
Fatlind Shoshaj
Witse Goormans
Mick Kantelberg (Orange Lions Academy)
Quinten Van Eupen
Jan Van Osselaer
Liam Van De Walle
Diego Merino
Maxime Van Eupen
Xander Vermeulen
Joshua Makenga
Aleksandar Ivanovic
David Verstraeten
Thomas Debreuck
Eliah Augustijnen
Eitham Tzah

“Dit zal afhankelijk zijn van wie er al dan niet Giants B aanvult, blessures, aan- of afwezigheden…  We willen niemand drie wedstrijden per weekend laten spelen.  Wel zoveel mogelijk spelers twee wedstrijden per weekend. Thys De Ridder en Matthias Offeciers zullen normaal gezien enkel Giants 2 en U21 spelen. Jordy Janssens die eveneens een dubbelrol vertolkte zal enkel nog voor Giants 2 uitkomen.”

Zij verlieten het team: Vincent Peeters (Oxaco), Laurens Spillemaeckers (Griekenland)

Coach: Wim Van Poucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u