Marieke Versavel blikt vooruit op de voorrondes van de Beker van Vlaanderen met Blue Cats Ieper.

Ieper treft in de poule Scherpenheuvel, Laarne B, Boom C en Melsele-Beveren. “De bekerpoule is sowieso een ideale voorbereiding op het komend seizoen. Maar ons doel is sowieso om zo ver mogelijk in de bekercompetitie te eindigen. Een finaleplaats zou mooi zijn!”

“Ik heb de tegenstanders gezien, maar ik ‘ken’ in principe geen enkele ploeg. Wij zijn de enige ploeg die in eerste landelijke speelt, dus in principe zouden dit haalbare kaarten moeten zijn. Maar ik weet uit ervaring dat dit nooit evidente wedstrijden zijn. Alle matchen moeten uiteindelijk gespeeld worden en je merkt dat iedereen wel een extra ‘effort’ doet bij een bekermatch. Onze tegenstanders krijgen telkens al wat bonuspunten bij de start van de wedstrijd. Een goede start is hier van belang om de match zo snel mogelijk in eigen handen te nemen.”

Ook in de competitie wil Marieke Versavel met Ieper wat laten zien. “Het zal weer een interessante competitie zijn. Elke match zullen we klaar moeten zijn omdat iedere ploeg kan winnen en verliezen van elkaar. Wij hebben enkele transfers gedaan om een bredere kern te hebben. Momenteel ben ik nog aan het revalideren van een blessure in februari. Hopelijk ben ik snel terug op de been om de start van het seizoen te halen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u