Dit is het spelersprofiel van Adriano Plompen van Antwerp Giants in Top Division Two, tweede landelijke en U21.

Naam: Plompen
Voornaam: Adriano
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Rijkevorsel
Werk/Studies: Universiteit Recht
Team: Antwerp Giants in Top Division Two, tweede landelijke en U21
Positie: 4- of 5-speler

Leukste basketbalherinnering? “Het moment dat ik niet meer gezien werd als iemand die niet kon basketten en erkenning kreeg. Ik startte bij U16 provinciaal en heb jaren getraind om uiteindelijk kansen te mogen krijgen in U18 landelijk. Na jaren te trainen verdiende ik eindelijk mijn plaats als starter.”

Ambitie? “Ik zie mijn sport nog steeds als mijn hobby, maar mocht ik kansen krijgen in een hogere klasse dan zou ik die vast en zeker nemen. Ik hoop om een plaats te kunnen verdienen in tweede klasse, maar dat zal hard werken worden. Only time will tell en met mijn doorzettingsvermogen zal ik iedereen het tegendeel bewijzen.”

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? “Liefst met de hele ploeg U18/U21 landelijk van het jaar 2018-2019.”

Wanneer ga je stoppen met basketbal? “Ik ga nooit stoppen met basketbal, basketbal zit in mijn hart. Ik zal er altijd voor zorgen dat ik nog iets met basketbal doe. Één ding weet ik zeker, basketbal is een levensstijl geworden.”

Van welke coach heb je het meest geleerd? “Twee coaches zijn mij het meest bijgebleven: Walter van Mieghem en Luc Smout.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u