Coach Dieter Dillen presenteert Bornem BBC uit eerste landelijke.

“Eerste landelijke telt zeer sterke ploegen waar een paar toch wel ambitie hebben. Phantoms en Hansbeke hebben toch wel het doel om voor promotie te gaan. Neem hierbij ploegen als Beringen, Stevoort en Turnhout als zeer geduchte outsiders, dan weet je dat de thuismatchen een cruciale rol kunnen betekenen. De kern die we nu hebben is ook onze kern voor 2020-’21. Ik denk dat we genoeg gewapend zijn en er zal dus niemand meer bijkomen.”

“Enkele spelers van de huidige kern zijn vertrokken naar Condors. Axel Ibens gaat de kleuren van Phantoms verdedigen.Waar de rest naartoe gaat weet ik niet. De keuze om iedereen te laten vertrekken lag volledig bij het nieuwe bestuur. Dit wil zeggen dat we op Sid Van Ranst na een volledige nieuwe ploeg hebben.”

“In een tijdspanne van twee maanden hebben we spelers kunnen aantrekken die aanleunen van wat ik wil als coach en die passen binnen de clubfilosofie. Zo hebben we op de center Wouter Schokkaert (Kangoeroes Mechelen) en Yannick Corthals (Willebroek) kunnen aantrekken. Daarnaast komt Mory Toure (Woluwe) en Robin Stevens (Kangoeroes Mechelen) ook naar onze club. Op de forward hebben we met Benjamin Saeys (Duffel) de nodige ervaring en Jens Clement die overkomt van Phantoms. We zijn nog gaan shoppen bij Phantoms en zo hebben we een guard-duo aangetrokken met Yiri Devile en Maarten Gemoets. Verder hebben we met Axel Verbruggen die terugkeert uit een inactiviteit van een jaar en met Robbe Van Ranst wat jeugdig geweld. Sid Van Ranst is de enige blijver van dit seizoen.”

“Ik heb enorm veel vertrouwen in deze ploeg. We hebben onze sterktes maar zeker ook onze zwaktes. Als coach geloof ik meer in een teamcohesie dan individualiteit. Over doelstellingen zal ik niet snel praten. Toch ben ik enorm ambitieus en start ik het seizoen met het doel zo hoog mogelijk te eindigen. Snel zal blijken tot wat we in staat zullen zijn. Het geloof in deze groep is enorm hoog en ik hoop dat ze er klaar voor zullen. Ik hou van passing-tempo game waar iedereen actief moet zijn en waar dus elke week misschien een andere uitblinker zal zijn. Teamgevaar zal er zijn, hopelijk pikken de spelers de manier van spelen snel op zodat de resultaten snel volgen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u