Arnaud De Clercq blikt vooruit op de poulefase van de Beker van Vlaanderen met Gent-Oost Eagles.

Gent-Oost Eagles zit in de poule van de Beker van Vlaanderen samen met Racing Brugge, Boom, Spartacus Antwerpen en Wytewa Roeselare.

“We zien de bekermatchen vooral als veredelde oefenmatchen. Het is nogal moeilijk om als ploeg uit tweede landelijke echt ver door te stoten. Dit laat natuurlijk niet weg dat we elke match willen winnen. Maar naast de oefenmatchen zijn dit altijd wedstrijdenen van hoog niveau.”

“De enige ploeg die mij bekend is natuurlijk Racing Brugge. We hebben daar de voorbije twee jaar mee gestreden om de titel. Brugge en Boom zijn twee ploegen die volgend seizoen in eerste landelijke uitkomen en zullen dus sterk voor de dag komen. Van Roeselare en Spartacus Antwerpen heb ik geen idee hoe sterk ze zijn.”

“We zijn al twee jaar op rij op de tweede plaats geëindigd in de competitie en willen volgend seizoen vol voor de titel gaan. Maar tweede landelijke zal een sterke reeks zijn met topfavoriet Avanti Brugge en gevaarlijke outsiders als Zwevezele en Sint-Niklaas. Desalniettemin moeten we vol voor eigen succes gaan en niet te veel kijken naar de tegenstand maar vooral van ons eigen sterkte uitgaan.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u