Niels Vervaele van Avanti Brugge blikt vooruit op de voorrondes van de Beker van Vlaanderen.

Avanti Brugge treft in de poule Beringen, Koksijde, Wevelgem en Sobabee Zwijndrecht. “De poules ziet er goed uit voor ons, zeker met twee West Vlaamse derby’s tegen Wevelgem en Koksijde. Koksijde was vorig jaar onze dichtste achtervolger, waar we jammer genoeg maar één keer hebben kunnen tegen spelen. Beringen en Zwijndrecht zitten ook in onze poule, maar deze ploegen ken ik niet echt. Van Beringen heb ik gehoord dat ze toch wel enkele goeie spelers hebben. We hebben geluk dat beide ploegen uit andere provincies naar ons moeten komen, dus echt verre verplaatsingen hebben we niet.”

“Ik denk wel dat we een zekere ambitie hebben in de beker, zeker na vorig jaar onverwacht toch mooie resultaten te boeken. Dit jaar is de ploeg nog een stuk versterkt en verjongd, dus volgens mij zijn er wel mogelijkheden. Mochten we de poule kunnen winnen hebben we een barragewedstrijd tegen de winnaar van poule J. Daarna volgt Gent Hawks, een ploeg die getipt wordt om top drie in Top Division One te spelen. Veel verder moeten we nog niet kijken denk ik. Als wij gespaard blijven van blessures denk ik wel dat we de poule kunnen winnen, maar toch mogen we geen ploegen onderschatten.”

Vervaele kijkt ook al uit naar de competitiestart. “Het is nog wat onzeker wanneer we kunnen beginnen, maar in ideale omstandigheden hoop ik op een seizoen zonder veel blessures waar we normaal gezien zouden meedoen voor de titel. Vanzelfsprekend zal dit zeker niet zijn, er zitten toch wel een paar goede ploegen in de reeks. En een paar zeer moeilijke verplaatsingen, maar met het team dat we dit seizoen hebben zou dit wel moeten lukken. Ik kijk hard uit naar het nieuwe seizoen. Hopelijk komt er geen tweede golf van het virus zodat we toch nog een ietwat deftig seizoen kunnen spelen. Het wordt ook het eerste seizoen in onze eigen zaal. Ook de transfers die ze dit jaar gedaan hebben zijn opnieuw toppers, niet enkel op het terrein maar ook ernaast.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u