Filou Oostende wil nog deze maand zijn volledig team voor volgend seizoen presenteren.

“We zijn bezig aan de allerlaatste onderhandelingen om de volledige line-up af te ronden. Wellicht komen er nog één of twee nieuwe spelers bij”, vertelt voorzitter Johan Verborgh aan Krant van West-Vlaanderen, al is hij niet wild van de anderhalve competitie zoals vorig seizoen. “Wellicht is geen enkele ploeg gelukkig met deze competitieformule. Ook supporters houden er niet van. Voor buitenstanders is het nog meer ingewikkeld. Maar we hebben voor die optie gekozen omdat het hopelijk het laatste seizoen voor aanvang van de Beneleague is.”

“We kijken uit naar een competitie met onder meer Den Helder, Den Bosch, Groningen en Rotterdam als tegenstanders. Ook denk ik dat die Beneleague op korte termijn de slagen van corona deels kan opvangen. Daar zien we opportuniteiten om de verliezen door corona op enkele jaren te compenseren.”

Oostende krijgt in de eerste ronde bijna alle toppers als tegenstander: Antwerp Giants, Charleroi, Mechelen en Brussels. “Toevallig zitten wij in een heel sterke poule! Het zou wel eens kunnen dat alle ploegen na die eerste ronde ongeveer evenveel punten tellen. Ik zie geen uitgesproken verschillen.”

“Volgend seizoen werken we opnieuw met een veel kleiner budget dan in het vorige seizoen. We hebben ons aan de situatie aangepast. Ondanks het lager budget kunnen we binnen enkele weken een mooie kern voorstellen. De ambitie om de magische reeks van een tiende landstitel op rij te behalen, is er zeker!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u