Eersteprovincialer GSG Aarschot is na het vertrek van Thomas Verheyden nog op zoek naar een coach voor volgend seizoen.

“Ik heb deze ploeg overgenomen van Monika Vanwichelen die zelf een speelster is geweest en dan de ploeg jaren gecoacht heeft”, vertelt afscheidnemend coach Thomas Verheyden. “Als afgestudeerde LO-leerkracht en A-trainer ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik deze ploeg met hart en ziel drie jaar gecoacht. Twee jaar geleden hebben wij de kampioenstitel gewonnen in tweede provinciale. Het was ongetwijfeld de beste ervaring van mijn carrière als coach. Ik heb een geweldige ploeg dames. Ze zijn enthousiast, ze leren, te verbeteren maar ze vergeten ook niet om zich te amuseren op en naast het veld. Zij zijn een hechte ploeg. They stick together. Het is een ploeg met ambitie. Top 3 of beter.”

“Vorig jaar is mijn dochter geboren en het was toch een zware opdracht om de job, het coachen, het spelen in heren A-ploeg van GSG en het gezinsleven te combineren. Mijn vrouw speelt ook basketbal en het was een uitdaging voor ons om de combinatie te maken. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en wil ik meer tijd maken voor mijn dochter, mijn gezin zodat wij allebei nog kunnen blijven spelen.”

Alona Lyubayeva, secretaris van de club, vult aan. “Het bestuur van GSG Aarschot heeft vorig jaar beslist om in te zetten op de eigen meisjeswerking met als doel om ook in de damesploeg ruimte te maken voor eigen jeugd. Op een jaar tijd is de meisjeswerking gegroeid van zeven naar dertig speelsters. Komend seizoen treedt de club voor de eerste keer met een meisjesploeg in U14 aan! Dit succes sterkt ons in onze overtuiging om verder uit te groeien naar een volwaardige jeugdclub voor jongens én meisjes. De club heeft heel wat potentieel bij de jeugdspeelsters en wij willen hen in eigen club voldoende uitdaging aanbieden. Nu Thomas beslist heeft om te stoppen, willen wij hem bedanken voor zijn schitterend werk. Wij zoeken een coach die gebeten is door meisjes- en damesbasketbal en die zijn schouders wilt zetten onder zowel deze topploeg als de meisjeswerking van de club.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u