Coach Eddy Faus stelt Oxaco Boechout uit Top Division One voor.

“Na het behalen van de kampioenstitel in 2019 was het afgelopen seizoen er één om snel te vergeten. Op papier hadden we wel degelijk een sterke ploeg, maar vanaf de start van het seizoen gooiden de vele en langdurige kwetsuren onmiddellijk roet in het eten. Geen enkele training of wedstrijd zijn we voltallig geweest wat resulteerde in een neerwaartse spiraal en het feit dat we nooit echt in ons speelniveau zijn geraakt.”

“De identiteit van Oxaco wordt gewaarborgd door het spelen met zoveel mogelijk spelers vanuit de eigen jeugd. Zo zullen er ook volgend seizoen, naar aanleiding van het basketpensioen van Maarten Van Gelder en Christopher Pegg, talentvolle jongeren, zoals Alexander Gomes en Vince Van Cleemput, de kern vervolledigen. Hopelijk kunnen zij hetzelfde traject doorlopen als Joppe Bouckaert die na twee seizoenen is geëvolueerd van jeugdspeler tot een volwaardige speler in Top Division One. Oxaco staat immers al decennia gekend voor zijn kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding!”

“Verder is het onze betrachting om volgend seizoen onze eigenheid terug te vinden: één hechte groep vormen die voor elkaar door het vuur gaat en dus bijgevolg attractief basketbal brengen. Voor extra shotkracht en power werden Vincent Peeters en Hannes Reichardt aan de ploeg toegevoegd, en met Kevin Wanet werd een echte 5-speler binnengehaald. Uiteraard gaan we onze ambities niet verloochenen en mikken we op een plaats in de top 5 om van daaruit te kunnen pieken in de play-offs.”

“Mijn top drie voor volgend seizoen? Ik ben ervan overtuigd dat er een ploeg of zeven á acht hiervoor in aanmerking komt, maar ik gok Gent Hawks op één, Kortrijk Spurs op twee en Basics Melsele-Beveren op drie.”

Kern 2020-2021

Jens Hendrickx
Alexander Gomes
Nick Celis
Sam Van Hoey
Joppe Bouckaert
Vince van Cleemput
Hannés Reichardt (Bornem)
Gregory Nau
Vincent Peeters (Antwerp Giants)
Mark De Meyer
Bert Van De Broek
Kevin Wanet (Egoli Magic, South Africa BNL)
Alexy Cools

Zij verlieten het team: Maarten Van Gelder (gestopt), Christopher Pegg (gestopt)

Coach: Eddy Faus

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u