Coach Kris Wuyts stelt de damesploeg van LDP Donza in tweede landelijke voor.

“Een nieuw plan voor de komende jaren werd de afgelopen maanden uitgestippeld en dit zal de komende maanden nog verfijnd worden. Duidelijk is dat LDP Donza Dames van zich wil laten horen. De uitbreiding van de speelstersgroep, de uitbouw van een project ‘beloftevolle jongeren’ en het begeleidingsteam ondersteunt mee het doel om alle speelsters in optimale omstandigheden en zo goed mogelijk voorbereid aan elke wedstrijd te laten starten.”

“Ik verwacht ploegen zoals Houtem, Middelkerke en Laarne met hun nodige ervaring bovenaan, maar zeker ook ploegen zoals Kortrijk, Waregem en Gentson die schitterend werk leveren. Ik stel niet graag een plaats voorop maar wat ik zeker weet, is dat we elke wedstrijd competitief zijn en elke week beter willen worden. Voor mij staat de individuele ontwikkeling en als ploeg elke week beter worden voorop.”

“Spelers opleiden gaat niet enkel over winnen en verliezen, maar ook over hoe je hen het spelletje leert te spelen zonder er robots van te maken door hen de nodige vrijheid te geven. Dit zal zeker met vallen en opstaan gebeuren, maar door in te zetten op de ontwikkeling en toepassing van concepten die dit ondersteunen. Steunend op een stevig defensief fundament moeten we ook attractief basketbal brengen dat tot rendement kan leiden op korte en lange termijn.”

Kern 2020-2021

Froni Vanoverbeke (BBC Houtem)
Julie Jacobs (BBC Houtem)
Laura Ipskamp (Demascre Leuven)
Maxine Naert
Bo Blanchaert
Marie Blanchaert
Marie-Elise Everaert
Mare Van Landeghem
Hélène Cras
Leni Declercq

Deze kern zal wekelijks versterkt worden met deze beloftevolle jongeren: Emma Van Hooreweghe, Ella Declercq, Jamie-Lee Vandewynckele, Pauline Bracke, Emma Robeyst en Flore Van De Velde.

Zij verlieten de ploeg: Ellen Wauman (Amon Jeugd Gentson), Laura Van Overmeire (BBC Wildcats Gavere), Kyana Beirnaert (BBC Houtem), Mira De Vos (Gent-Oost Eagles), Eva Boghaert (BC Blue Stars Brugge), Lisa Demortier (BJM-Gembas Knesselare), Chelsea Smet  (BJM-Gembas Knesselare)

Coach: Kris Wuyts

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u