Basket Willebroek treft in de poules van de Beker van België Gembo Borgerhout en Falco Gent.

“Ik denk dat de bekerpoules voor elke ploeg voorbereidingswedstrijden zijn. Het zijn vier matchen die je in augustus speelt waarbij de hoofddoelstelling is om er te staan tegen dat de competitie in september begint. Natuurlijk ga je de kans op een overwinning nooit laten liggen maar het is natuurlijk voor elke ploeg wel interessant om die bekerpoule te overleven omdat als je nadien nog een ronde overleeft je uitkomt tegen een eersteklasser en dat is toch altijd iets speciaals, zowel voor spelers, coach en club.”

“In onze poule is Gembo uiteraard de grote favoriet. Zij zijn al jaar en dag een top tweedeklasser, onze ambitie moet zijn om misschien toch eens te stunten. Het is natuurlijk ook moeilijk inschatten wat corona met iedereen gedaan heeft. Tenslotte heeft iedereen sinds half maart geen wedstrijd meer gespeeld dus wie het best kan omgaan met dat gebrek aan ritme zal het meest kans maken.”

“Falco is al jaren een stabiele derdeklasser en het is nooit makkelijk om ginder te gaan winnen. Ze hebben een gezonde mix van ervaren spelers aangevuld met hun eigen jeugd. Wanneer de matchen in augustus vallen speelt volgens mij ook wel een rol. Kom je elkaar eind augustus tegen heb je toch al drie weken voorbereiding gehad en ben je al wat ‘gerodeerder’ dan wanneer je elkaar in het tweede weekend van augustus al moet bekampen. Veel factoren spelen dus mee. Wij zullen elke wedstrijd spelen om te winnen en om zo ver mogelijk te geraken.”

“In de competitie hoop ik eerst en vooral dat wij wat constanter zullen presteren dan afgelopen seizoen. Wij finishten als zesde, hebben alle ploegen die boven ons stonden geklopt maar hebben ook verloren van de ploegen onder ons. We hebben veel blessures gehad die ons wel parten gespeeld hebben met de smalle kern. Naar volgend seizoen toe is de kern wat breder, hoop ik dat we van blessureleed gespaard blijven en dan denk ik dat wij in onze reeks de gezonde ambitie mogen hebben om toch minstens evengoed te doen en misschien zelfs beter.”

“We verloren wat scorend vermogen en zullen dit als ploeg moeten compenseren. Ik heb echter een goed gevoel bij de nieuw aangetrokken jongens en als we dus ook blessurevrij blijven, voorspel ik ons een mooi seizoen met hopelijk een top vijf plaats.”

“Na vijf jaar in West-Vlaanderen te spelen vond ik in Willebroek een warme familiale club, dichtbij huis en speelde ik afgelopen seizoen mijn allerbeste seizoen ooit. Dat vertaalde zich niet altijd in even goede resultaten en op het moment dat onze trein dan vertrokken leek met drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden, brak Corona uit. Ik kijk er dus wel naar uit om terug van start te gaan en de draad weer op te pikken en als ploeg beter te worden en veel plezier te beleven op en naast het veld.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u