Play Together Unified Girls, een project onder de vleugels van Campinia Dessel-Retie, is in 2012 ontstaan naar aanleiding van de Europese Special Olympics games van 2014 in Antwerpen.

Na het winnen van de Europese titel werd dit project, waar speelsters met een verstandelijke beperking samen in één team spelen met valide dames, verdergezet en uitgebreid”, legt Chris Bogaerts uit. “In 2016 werd het project omgedoopt tot Play Together Unified Girls (PTUG) en kwamen wij onder de vleugels van Campinia Dessel-Retie. Wij hebben ook drie fantastische meters die zich achter dit project hebben gezet: Antonia Delaere, Sofie Hendrickx en Heleen Nauwelaers.”

“Jaarlijks worden wij uitgenodigd in Treviso om daar een fantastisch buitentoernooi te gaan spelen en organiseren wij zelf rond eind mei ons eigen internationaal toernooi met vorig jaar drie teams uit Italië en één uit Zweden. Het hoogtepunt van het seizoen is de Unifiedgala-avond waar tal van Belgium Cats en andere toppers samen met en tegen onze dames komen spelen voor telkens een volle zaal.”

“In 2018 beleefde wij ons absoluut hoogtepunt , 15 dagen Portland, met wedstrijden, uitstappen, trainingen onder leiding van ex-NBA-coach Tom Newell en een dagelijks bezoek aan de Headquarters van Nike. Op deze reis werden wij vergezeld door één van onze drie meters Sofie Hendrickx. In Portland hebben wij besloten om de stap hoger te wagen en ons in te schrijven in de AVVV-competitie, de vriendenclubs in Antwerpen.”

“Met altijd twee of drie dames met een beperking op het parket, aangevuld met onze valide dames, behaalden wij de zevende plaats, wat een absoluut succes was voor deze groep. Dit seizoen sloten wij af op de vijfde plaats. Het team voor volgend seizoen is ook al klaar.”

Kern 2020-2021

Marieke Nys
Sien Geenen
Lotte De Wever
Jolien Mannaert
Luna Raets
Jolien Lowagie
Lies Gielis
Amber Van Gorp

aangevuld met dames die spelen in provinciale en landelijke reeksen

Coach: Chris Bogaerts

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u