Dit is het spelersprofiel van Lisa Duran van Sparta Laarne B in tweede landelijke.

Naam: Duran
Voornaam: Lisa
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Ieper
Werk/Studies: Studie Sociaal Werk aan HoGent
Team: Sparta Laarne in tweede landelijke
Positie: Forward

Leukste basketbalherinnering? “Heel mijn jeugd bij Blue Cats Ieper waren eigenlijk echt geweldige herinneringen. Onze ploeg hing zo goed samen en dit uitte zich in de resultaten die we behaalden. Belgisch kampioen mogen we zelf tussen deze prestaties zetten. Waar ik wel zeer trots op ben. Ook super om te zien dat twee van mijn oude teamies het nu supergoed doen op het hoogste niveau: Lore Devos (Amerika, high school) en Elise Ramette (Castors Braine volgend seizoen).”

Ambitie? “Ik zou heel graag komend seizoen in de top vijf eindigen en als we echt mogen dromen misschien wel top drie. Een beker pakken zou ook wel nog leuk meegenomen zijn.”

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? “Met mijn zus Joëlle. Zij is onlangs gestopt met basketten toen we nog samen speelden bij Blue Cats Ieper en ik zou het fantastisch vinden moesten we ooit nog eens samen kunnen schitteren op het veld.”

Wanneer ga je stoppen met basketbal? “Wanneer het mij geen voldoening meer geeft. Op dit moment is mijn goesting nog te groot dus stoppen zit er nog niet meteen aan te komen. Ik basket ondertussen al 17 jaar dus het is precies een levensstijl geworden.”

Van welke coach heb je het meest geleerd? “Ik heb het meeste geleerd van Marlies Versavel en Maxim Deweerdt. Deze twee konden het uiterste uit een speler halen en dat is een gave als coach. Prachtige momenten beleefd, zowel individueel als met de ploeg. Ik kijk met fonkelende ogen terug naar die tijd.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u