Bert Wyseur is de nieuwe coach van Kortrijk Spurs B in eerste landelijke.

“Ik heb afgelopen seizoen heel wat wedstrijden van de Two-ploeg in eerste landelijke gezien. Het jaar ervoor speelde ik met K-BTK kampioen in eerste landelijke. Ik kan het dus wel een klein beetje inschatten en ik durf stellen dat de reeks, zeker in vergelijking met vorig seizoen, drie keer sterker is. Ik verwacht Hansbeke op één, Boom en Stevoort op twee en drie, Turnhout en Bornem op vier en vijf. Asse-Ternat kan een gevaarlijke outsider worden voor de plaatsen in de top van de rangschikking.”

“Het team is volgend jaar gemiddeld 20,66 jaar oud. Dat is héél jong. Zeker voor het niveau waarop we actief zullen zijn. Enkel kapitein Amaury Tandt heeft ervaring, is een stuk ouder dan de rest van de ploeg en zelfs ouder dan de coach. Ik ken Amaury intussen toch redelijk goed en ben ervan overtuigd dat hij zeer waardevol zal zijn. We zullen proberen om defensief gezond agressief en heel enthousiast te spelen. Het zal soms ook nodig zijn eens te verrassen en nieuwe dingen uit te proberen.”

“Offensief proberen we te werken naar fullcourt basketbal uit die defense als het mogelijk is. Als we dat niet hebben, zullen we onze setplays spelen in functie van de kwaliteiten van de aanwezige spelers en in functie van de tegenstander. Het is vooral de bedoeling om progressie te maken doorheen het seizoen en al die jeugdspelers te brengen, niet alleen als de match gespeeld is. Uiteraard zullen we proberen voldoende matchen te winnen om deze Two-ploeg op dit niveau te blijven laten acteren.”

Kern 2020-2021

Amaury Tandt
Ewout Samyn
Ryan Janssens
Maxim Watteyn
Gil Dieltiens (BC Knokke-Heist)
Pallieter Bevernage
Lucas Voiturier
Mathieu Coucke
Hobie Cottenier
Thomas Witdouck
Jarit Fermaut
Jules Ryon

Verlieten de ploeg: Jasper Velghe (Wikings Kortrijk), Robrecht Vanwynsberghe (Wytewa Roeselare), Cederik Benoot (Melco Ieper), Mathieu Prévost (Haantjes Oudenaarde), coach Dirk De Waelle (U16 Falco Gent).

Coach: Bert Wyseur

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u