Clem Scherpenheuvel speelt in de voorronde van de Beker van Vlaanderen tegen Laarne B, Ieper, Boom C en Melsele-Beveren.

“Wij zien de bekerpoules als voorbereiding zonder enige ambities op dat vlak. Deze wedstrijden zullen vooral dienen om op elkaar te leren inspelen en elkaar beter te leren kennen op het veld. Wij zijn een vrij ‘nieuw’ team met heel wat nieuwe speelsters in combinatie met ons eerste jaar in tweede landelijke volgend seizoen. Het vormen van een hecht team dat perfect op elkaar inspeelt vergt tijd, en die tijd zullen wij in augustus dan ook gebruiken.” 

“We hebben toch wel een zware loting gekregen met Ieper, Laarne en Boom. Het zal dus belangrijk zijn om op onszelf en ons eigen proces van vooruitgang te blijven focussen en ons niet te laten ontmoedigen door de sterke tegenstanders. De zware poule kan ook in ons voordeel zijn, het kan ons enkel maar sterker maken naar de competitie toe.”

“De reeks is enorm veranderd ten opzichte van de vorige jaren met heel wat nieuwe ploegen. Dat geeft wel een extra dimensie en maakt het ook wel wat meer onvoorspelbaar als andere jaren. Mijn vermoeden is dat het tot en met middenmoot zeer dicht bij elkaar zal liggen. Bovenaan verwacht ik toch vooral Lummen, Arendonk en Phantoms Boom, al denk ik dat enkele ploegen wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen dit seizoen door bepaalde transfers die zijn binnengehaald.”

“Voor ons zal dit seizoen de focus liggen op het proces. We willen van dit relatief nieuwe team een hechte groep maken waar positiviteit en wilskracht steeds de bovenhand neemt. We zullen voor elke match moeten strijden maar we hopen met snel en collectief spel toch wel voldoende wedstrijden te winnen zodat we niet in de problemen komen voor het behoud op het einde van het seizoen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u