Coach Peter Vanheule presenteert de herenploeg van BBC Houtem uit tweede landelijke.

“De reeks in tweede landelijke is absoluut sterker dan vorig seizoen. Naast titelfavoriet Avanti Brugge hebben tal van ploegen zich enorm versterkt. Zwevezele, Ieper B, Gent-Oost Eagles, Sint-Niklaas en Baasrode vechten voor een plaatsje in de top vijf. Maar ook de stijgers en de B-ploegen komen altijd verrassend uit de hoek. Dus het wordt een seizoen waar iedereen van iedereen kan winnen.”

“Zelf werken we verder aan ons jeugdproject. BBC Houtem is een zeer warme familiale club en binnen dit concept willen we toekomstgericht onze eigen jeugdspelers de kans geven om te proeven van het landelijke basket. In dit opzicht hebben we paar jonge spelers aangetrokken om onze u21-ploeg kwalitatief te versterken. Een paar spelers zullen ook meetrainen en kansen krijgen bij onze A-ploeg.”

“Om een standvastige club te worden in landelijke hebben we voor volgend seizoen een drietal spelers aangetrokken. Ik denk dat we sterker staan in de breedte en we gaan met deze jonge groep het derde seizoen in tweede landelijke starten. De uitdaging zal zijn deze nieuwe spelers zo snel mogelijk in onze automatismen te laten passen en we ambiëren een plaatsje in de linkerkolom.”

“De laatste seizoenen vormden we zowel op als naast het terrein een hecht team. Van deze filosofie wijken we nooit af. Het team staat centraal in de opleiding en van daaruit trachten we elk weekend attractief basketbal te spelen. Als we onze teamdefense verbeteren en snel basketbal spelen kunnen we veel ploegen het vuur aan de schenen leggen. Ik kijk er al vast naar uit om met deze enthousiaste groep te werken.”

Kern 2020-2021

Nikolas Van Nuffel
Kyle Robinson (BBC Hansbeke)
Brecht Heirman
Tom Vanden Abbeele
Karel De Baere (LDP Donza)
Arno Boulpaep
Luca Boulpaep
Cedric Van den Berghe
Bram De Moor
Kobe Van der Mynsbrugge (BBC Wezenvrienden Geraardsbergen)
Koen Van Weyenbergh (BBC Wezenvrienden Geraardsbergen)

Zij verlieten het team: Kennetch Cardon (Laarne), Thomas Van Zeveren (Laarne), Steven Vlasschaert (Ninove) en Junior Moloko

Coach: Peter Vanheule

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u