Coach Stijn Bossuyt stelt eersteprovincialer Racing Brugge B voor.

Kern 2020-2021

Maarten Verschuere
Benoit Lahouter
Michiel Vandenbussche
Maxim Viaene (Eernegem)
Andries Vandenbussche
Loïc Thys
Matthias Van Eeghem
Artan Dauti (Izegem)
Jeroen Craenhals   
Luka Van Coillie 
Adiel De Waele 
Arend Titeca (BC Oostende)

Verlaten de club: Jonas Vandromme (sabbatjaar), Jan Van Der Meersch (sabbatjaar), Artur Janssen (Oostkamp), Jolan Delboo (Zottegem), Jason Davin (Guco Lier), Alec Wieland (Blankenberge)

Coach: Stijn Bossuyt

Ambitie

“We willen jongeren de kans geven zich te ontwikkelen onder de vleugels van enkele ervaren spelers.  In onze club hebben ze ook een perfecte springplank van U21 naar de Two in eerste provinciale en de One in eerste landelijke. Getuige daarvan de kern voor de One volgend seizoen die voor een mooi deel uit eigen jeugd bestaat.”

“We zijn ook fier op onze vierde plaats van dit seizoen. We hebben het hele jaar door als team gepresteerd en dat is ook de sterkte van deze ploeg. Iedere week was er wel iemand anders belangrijk. Dit willen we doortrekken naar volgend seizoen.”

“Eerste Provinciale wordt een sterke reeks. Verschillende teams hebben zich versterkt met spelers uit hogere reeksen. Reken daar nog eens de drie sterke nieuwkomers bij (KB Gistel Oostende, Koekelare en Izegem) en dan weet je dat het een uitdagend seizoen wordt.”

“Ik focus me niet op een bepaalde positie in het klassement. Elke week attractief, up-tempo teambasket brengen met ook de juiste mentaliteit in defense is de doelstelling. Ik geloof dat op deze manier de resultaten vanzelf zullen volgen met de kwaliteit die we in ons team hebben. Laat ons vooral hopen dat we terug kunnen basketten. Dat is in deze tijden al een mooie doelstelling op zich.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u