Dit is het spelersprofiel van Mathieu Van Der Straeten bij de U21 van Jeugd Gentson.

Naam: Van Der Straeten
Voornaam: Mathieu
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Lochristi
Werk/Studies: Aerospace Engineering aan de TU Delft
Team: U21 van Jeugd Gentson
Positie: Point Guard

Leukste basketbalherinnering? Een basketbalkamp in New York met Gametime. Het was geweldig om daar een week Amerikaans basketbal te spelen en aangeleerd te krijgen. Daarbovenop is trainen in de trainingsfaciliteiten van de New York Knicks ook een speciale ervaring geweest.
Ambitie? Om mijn buitenlandse studies te kunnen blijven combineren met competitief basketbal in België. Gelukkig kan ik daar meetrainen met de lokale ploeg en heeft Gentson training op vrijdagavond. Het zal moeilijk zijn om in de toekomst ploegen te vinden die dit ondersteunen en ook op deze manier in mij blijven geloven.
Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ilan Van Landeghem. Ik heb éen seizoen met hem gespeeld en dat klikte zeer goed.Ons spel sluit goed aan op elkaar.
Wanneer ga je stoppen met basketbal? Ik zie mezelf niet stoppen. De meest plausibele optie is dat als ik stop met competitief basketbal, ik recreatief zal blijven spelen.
Van welke coach heb je het meest geleerd? Uiteraard heb ik van alle coaches allerlei dingen geleerd. Maar bij Dominioc Rossi en Pierre Lakiere van Corodo heb ik mezelf het meest kunnen ontwikkelen. De focus ligt bij de individuele ontwikkeling van skills op zowel mentaal als fysiek vlak. Naar mijn mening hebben de trainingen bij Corodo mij een completere speler gemaakt.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u