Coach Michel Ruelens stelt de damesploeg in eerste landelijke van Basket Willebroek voor.

“Ik denk dat eerste landelijke elk jaar sterker en sterker aan het worden is en ik vermoed dat ook dit seizoen de top vijf à zes weer heel aan elkaar gewaagd gaat zijn. Mijn idee? Aalst als waardige vervanger voor titelkandidaat Waregem van vorig jaar!”

“Mijn team is volledig en zo goed als dezelfde kern met enkel toch wel een negatieve noot, het vertrek van Rebecca Agbiamo op de 4/5-positie die wel eens zou kunnen doorwegen op ons team! Anderzijds is het zeer positief dat we twee talenten van onze B-ploeg kunnen laten doorgroeien: Malaika Van Gansen op de guardpositie, waar ik persoonlijk van denk dat ze een van de beste speelsters op die positie in eerste landelijke kan worden. En Margaux Merckx, die op de forward terug haar echte niveau moet halen. Wij hebben met Glynis Verschueren die overkomt van Antwerp Giants serieus scorend vermogen op 2/3-positie binnengehaald.”

“Onze doelstelling blijft uiteraard mee spelen binnen de top drie van eerste landelijke plus zover mogelijk geraken in de Beker Van Vlaanderen, wat voor mij persoonlijk toch nog net iets hoger van ambitie ligt! De accenten die wij vooral willen leggen zijn met deze groep doorwerken vanuit een zeer agressief man-to-man-defense de omschakeling maken naar een zeer snelle offensieve transitie en van daaruit attractief basketbal brengen waarbij ik het beste uit mijn team wil halen!”

Kern 2020-2021

Yills Baeyens
Malaika Van Gansen
Lisa Grymonprez
Margaux Merckx
Steffi De Meyer
Laura Gaspard
Glynis Verschueren (Antwerp Giants)
Pascale Van den Heuvel
Eline Lambert
Ines Beaurang

Zij verlieten de ploeg: Rebecca Agbiamo (Aalst), Sarah Vanhoutte (Dessel-Retie)

Coach: Michel Ruelens

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u