Gembo Borgerhout treft met Basket Willebroek en Falco Gent twee ploegen uit Top Division Two in de voorronde van de Beker van België.

“Ik denk dat als je deelneemt aan eender welke bekercompetitie, je gaat voor de overwinning. Het is altijd leuk als we de poule kunnen winnen en zo onszelf kunnen belonen met tegen een eersteklasser te spelen. Dat is ook heel tof voor onze club. Ik zie het dus een beetje als beide. Zulke wedstrijden zijn ideaal als voorbereiding maar er staat ook iets op het spel, dus wij gaan zeker ook voor de winst.”

“We zitten in een poule met twee teams uit Top Division Two: Basket Willebroek en Falco Gent. Het is heel moeilijk om deze ploegen in te schatten. Van Falco weet ik dat ze altijd al een goede jeugdwerking hebben gehad en het zeker niet makkelijk zal zijn door hun jeugdig enthousiasme aangevuld met een ervaren speler als Thomas Foucart. Willebroek heeft dan weer een meer ervaren ploeg en ook spelers die lang hebben meegedraaid in Top Division One. Deze ploegen zullen extra gemotiveerd zijn om ons te kloppen. Ik verwacht interessante wedstrijden ter voorbereiding voor de competitie.”

Ook in de competitie wil Gembo weer een rol van betekenis spelen. “Zoals elk jaar zijn voor onze club de play-offs behalen een belangrijke doelstelling. Dit gaat deze keer niet anders zijn. We krijgen een nieuwe coach en gaan dus op een andere manier moeten leren spelen. Zoiets is natuurlijk erg spannend. Het valt te zien hoe we dit verteren, maar ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe coach.”

“Voor mezelf hoop ik terug op een betere rol binnen het team. Iets wat ik jaren lang bij Gembo heb gehad, maar de afgelopen twee jaar helaas niet heb mogen ervaren. Het vuur en de passie waren die jaren gedoofd. Ik hoop met de komst van de nieuwe coach dat dit terug aangewakkerd wordt.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u