Brose Bamberg, de ploeg van coach Roel Moors en Belgisch international Retin Obasohan, beginnen vandaag om 20.30 uur tegen Alba Berlijn aan het verlengstuk van de Duitse competitie.

“Sinds de terugkeer van de competitie werds aangekondigd, mochten we de ploegtrainingen hervatten als iedereen negatief testte, wat het geval was. Dus dat maakt een goede twee weken dat we samen konden trainen”, vertelt Obasohan aan La Dernière Heure.

” Zodra we bij het hotel aankwamen, kregen we een heleboel regels om te volgen. Persoonlijk vind ik ze soms een beetje te zwaar, maar ik heb alle begrip voor de liga-functionarissen die de voorkeur geven aan voorzichtigheid om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Ik hoorde bijvoorbeeld dat je de knoppen op de liften niet kunt indrukken. Ik weet niet of dat waar is, maar als dat zo is, is het best grappig.”

“Het enige wat we willen doen is spelen en het licht zal in het team zijn, dus het zal niet veel verschil maken behalve dat het wat stiller zal zijn dan normaal. Toch ben ik erg opgewonden, want het is een nieuwe ervaring voor iedereen en we gaan ons best doen om het te laten werken. We gaan naar München om de titel naar huis te brengen en we gaan hard werken om dat doel te bereiken.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u