AS Monaco heeft bevestigd dat Sasa Obradovic vertrekt bij de ploeg uit het prinsendom, Obradovic keert terug naar zijn oude liefde.

Het Franse Monaco heeft het vertrek van trainer Sasa Obradovic bevestigd. De coach bevestigt ondertussen zijn terugkeer naar het Servische Crvena Zvezda, waar hij zijn professionele spelersloopbaan ooit startte.

Obradovic kwam pas in februari 2019 aan bij Monaco. “Het was een zeer moeilijke beslissing voor mij om Monaco te verlaten, maar de uitdaging aangeboden door Red Star heeft het verschil gemaakt. Spelen in de Euroleague en terug te keren naar de club en de stad waar ik begon op het hoogste niveau,” zei Sasa Obradovic op de website van Monaco.

Hij begon als negende aan het kampioenschap in 2019, maar speelde wel de finale. Monaco stond aan de leiding in de Franse competitie en was als eerste geëindigd in de EuroCup toen alles werd stopgezet. Obradovic verloor met Monaco in de competitie geen enkele thuiswedstrijd.

“Mijn grootste spijt is dat ik de klus met het Roca-team niet heb kunnen klaren. We zijn dit seizoen op goede voet begonnen om geweldige dingen te ervaren. Ik wil de voorzitter, de algemeen directeur, de prins, het paleis en de regering bedanken voor het onvergetelijk maken van mijn ervaring in Monaco. Ik wil ook de fans bedanken voor het feit dat ze me vanaf het begin thuis hebben laten voelen in Monaco.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u