Dit is het jeugdcoachprofiel van Kristof Wouters van Fellows Ekeren.

Naam: Wouters
Voornaam: Kristof
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Kapellen
Werk/Studies: Procesoperator
Team 2020-21: U12 Meisjes van Fellows Ekeren

Speel je zelf nog basketbal? Neen.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Basket doorkruist al heel mijn leven. Spelen, fluiten tot in tweede nationale. En nu quality time met mijn kinderen door hen te coachen.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Inzet. Een pas slecht geven of een shot missen doe je nooit express. Maar niet terug lopen in defense en u honderd procent geven naar u kunnen, daar ben ik streng voor. Tevens het respect naar (club)refs moet honderd procent zijn. Want als we ze op jonge leeftijd al los laten gaan tegen een ref, zelfs éen die naar hun gevoel niet correct fluit, dan zijn ze als puber of volwassenen helemaal de klos want ik weet hoe refs reageren op zo’n gedrag.

Waar ligt je ambitie nog? Eerst en vooral mijn diploma’s halen en de rest zie ik nog wel.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u