Elke week, op woensdag om 11 uur, laten we een coach aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere coach. Deze week laten we Olivier Foucart aan het woord, uitgekozen door Tom Van den Bosch.

BIOGRAFIE

Naam: Foucart
Voornaam: Olivier
Woonplaats: Drongen
Beroep: Toptrainer aan de Vlaamse Topsportschool Basketbal Jongens in Wilrijk en assistent coach van de Belgian Lions
Coach: sinds 2002

VRAGEN

Waarom ben je ooit begonnen als basketbalcoach?
“Tijdens mijn spelerscarrière heb ik zelf heel goede coaches gehad. Inhoudelijk sterke coaches, maar ook coaches met passie en drive. Ik vond het belangrijk om enerzijds de nuttige informatie en tips die ik van hen leerde, alsook anderzijds mijn eigen basketbalpassie, door te geven aan een volgende generatie spelers.”

Wat is je meest memorabele moment als coach?
“Er zijn heel wat memorabele momenten en hiermee verwijs ik niet enkel naar gewonnen wedstrijden of successen. Spelers iets bijbrengen, beter maken en beter zien worden is de mooiste verdienste die een coach kan hebben. Hiernaast zijn er twee successen die me voor altijd zullen bijblijven: De titel met Waregem in Top Division One en de overwinning met de Belgian Lions, voor eigen publiek, tegen grootmacht Litouwen.”

Wat wil je ooit nog bereiken met je coaching?
“Ik vind het belangrijk dat de spelers waarmee ik werk de lat hoog leggen en de daad bij het woord voegen, maar dat ze ook durven dromen. Dus als coach deel ik persoonlijk ook diezelfde visie en ingesteldheid.  Dromen en de lat hoog leggen, maar beseffen dat je stap voor stap moet groeien en vooral elke dag hard moet werken om beter te worden. Every single day!”

WIT/ZWART

Offense of defense? Offense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere trainer, door coach Olivier Foucart uitgekozen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u