Home Top Division Top Division Two SPELERSPROFIEL Milan De Clercq

SPELERSPROFIEL Milan De Clercq

Dit is het spelersprofiel van Milan De Clercq van Falco Gent in Top Division Two.

Naam: De Clercq
Voornaam: Milan
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Mariakerke
Werk/Studies: Houtbewerking
Team: Falco Gent in Top Division Two
Positie: 2-3-4

Leukste basketbalherinnering? “Ik heb toch wel al veel leuke basketmomenten meegemaakt, maar als ik een top drie zou moeten maken kies ik voor ons internationaal tornooi in Wenen met U18 Falco op drie. Daar wonnen we elke match en in de finale waren we niet te stoppen. Op nummer twee zou ik zeggen het International X-Mas Tournament in Kortrijk met BucketsBelgium, daar heb ik echt veel geleerd en van genoten. We zijn geëindigd op de vijfde plaats maar het ging om meer dan alleen basketbal, we waren allemaal verschillende spelers van andere teams en dat maakte mooie nieuwe vriendschappen. En op nummer één zou ik absoluut de Beker van Vlaanderen Finale 2017 zetten, die we gewonnen hebben met de buzzerbeater van Haris Bratanovic, die match waren we maar met vier die gescoord hadden.”

Ambitie? “Mijn grootste doel is Europees spelen, maar ik heb geleerd uit het verleden dat je met je voeten op de grond moet blijven en er hard moet voor werken, dat er niets ‘zomaar’ komt. Eerste klasse in Belgie staat nu wel op mijn lijstje om daar binnen nu en drie jaar te staan.”

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? “Ik wou altijd al met mijn broer Maxim De Clercq spelen, hij was altijd mijn grote idool als ik kleiner was en om nu met hem te spelen bij Falco A is een droom die uitkomt. En hoop dat we samen zo ver mogelijk komen.”

Wanneer ga je stoppen met basketbal? “Ik weet van mezelf dat ik niet echt zonder basketbal kan, maar als ik voel dat mijn lichaam het absoluut niet meer toelaat en ik weet dat ik mijn steentje niet meer kan bijdragen dan weet ik dat het beter is mijn schoenen aan de haak te hangen.”

Van welke coach heb je het meest geleerd? “De coach waar ik het meeste van geleerd heb is toch wel zeker Pat Gevaert. Hij geloofde altijd in mij. Onze band is echt veel gegroeid met de jaren, ik kijk al superhard uit naar volgend seizoen bij de U21. Coach P. heeft mij mentaal vooral zeer veel vooruit geholpen waarvoor ik hem eeuwig dankbaar zal zijn.”

close

Nieuwste artikels

Geniet van de vakantie, tot binnenkort!

Basket360.be gaat in verlof. Vanaf maandag 27 juli zijn we helemaal terug. We blazen even uit, maar komen zeker...

TEAM 2020-2021 – KB Gistel-Oostende B, eerste provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van KB Gistel-Oostende B in eerste provinciale. Kern 2020-2021 Asaert MaximCastelein BartCatteuw...

SPELERSPROFIEL Oumar Sylla

Dit is het spelersprofiel van Oumar Sylla van Kangoeroes Mechelen B in Top Division Two. Naam: SyllaVoornaam: Oumar Leeftijd:...

TEAM 2020-2021 – RHK-Delrue Oostende, tweede provinciale

Dit is de ploegvoorstelling van RHK-Delrue Oostende in tweede provinciale. Kern 2020-2021 Zutterman NielsAlbrecht IvyDefreyne BenoitSchoolmeester...

SPELERSPROFIEL Laura Ghyselinck

Dit is het spelersprofiel van Laura Ghyselinck van Feniks Futuria Gent in tweede landelijke. Naam: GhyselinckVoornaam: Laura Leeftijd: 32...