Dit is het spelersprofiel van Vincent Fransen van Gent-Oost-Eagles in tweede landelijke

Naam: Fransen
Voornaam: Vincent
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Wetteren
Werk/Studies: Redder in het zwembad van Rooigem
Team: Gent-Oost-Eagles in tweede landelijke
Positie: Forward en Center

Leukste basketbalherinnering? Alle overwinningen en alle mooie momenten met mijn ploegmaten, zoals de eerste kampioenstitel die we vierde. Of winnen tegen een sterke tegenstander en in een derby. Maar ook de waardering van mijn ploegmaten naar mij als persoon, zoals bij mijn eerste dunk, de appreciatie toen ik een goeie wedstrijd speelde, of wanneer ik vertelde dat ik vader ging worden.

Ambitie? Nog zoveel mogelijk wedstrijden winnen en misschien nog eens kampioen spelen.

Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Nu in de eerste plaats en met de huidige maatregelen, met mijn huidige ploegmaten spelen. Maar misschien nog een keer met éen van mijn beste vrienden, die ondertussen assistent coach is geworden bij Gentson en al reeds gestopt is met spelen, toch nog eens op het veld te staan.

Wanneer ga je stoppen met basketbal? Afhankelijk van mijn lichaam en mijn gezin. Persoonlijk heb ik nog de drive, maar ik ben realistisch over mijn algemene situatie en deze zal dan ook mijn beslissing beïnvloeden.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Frank Vanderkimpen, Olivier Foucart, Jan Guns en Patrick Gevaert.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u