Coach Kristof Michiels stelt Hasselt BT uit Top Division Two voor volgend seizoen voor.

“Ik denk dat de competitie zeker even sterk zal zijn als afgelopen seizoen, alleen verwacht ik iets meer spanning bovenaan het klassement. Afgelopen seizoen kon je al zien dat van nummer 2 tot en met 13 alles super dicht bij elkaar lag en dat de reeks bijna ongewijzigd is, dus dat belooft veel voor de spanning.”

“We hebben een seizoen achter de rug waarbij iedereen zowel ikzelf als coach alsook de spelers een heel leerproces achter de rug hebben en ik hoop eigenlijk daar het volgend seizoen de vruchten van te plukken. Er is wat meer ervaring bij en ik ben er van overtuigd dat mijn jonge spelers weeral stappen zullen zetten. We konden afgelopen seizoen de toppers het vuur aan de schenen leggen en het doel is toch om volgend seizoen wat meer van die close games te winnen en hiervoor zullen we wat beter moeten omgaan met het fysieke, mature spel dat er gespeeld wordt in die wedstrijden!”

“We hebben een brede kern, dus ik zou zelf heel agressief en up tempo willen spelen met behulp van veel rotaties de tegenstander constant onder druk te zetten, zowel verdedigend als aanvallend, en dan moet er zeker een betere plek inzitten dan dit jaar. De kern is niet zo veel gewijzigd en is ook compleet.”

Kern 2020-2021

Olivier Pauwels
Pieter van Becelaere
Daan Rosenmuller (Lommel)
Wouter Screurs
Jelle Bloemen
Louis Hermans
Gilles Deferm (Hades Hasselt)
Soufyan Achaaray
Jannes Vranken
Arnout Postelmans
Jules Schildnog
aangevuld met B ploeg spelers: Lorenz Simons, Jules Hermans, Bo Ramaekers

Zij verlieten het team: Jarno Moons (Liège Basket)

Coach: Kristof Michiels

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u