Gisterenavond heeft het voltallige bestuur van Dames Deerlijk-Kortrijk Spurs in samenspraak met het overkoepelende bestuur van de Kortrijk Spurs unaniem beslist om de Dames A die aantreden in TDW1, zijnde de hoogste klasse van het Belgisch Damesbasketbal, vervroegd van Deerlijk naar Kortrijk te laten verhuizen zodat zij vanaf het seizoen ’20-’21 hun thuisbasis zullen hebben in de Lange Munte te Kortrijk.

Bij aanvang van hun toetreding tot de Kortrijk Spurs familie was het de bedoeling dat de Dames A nog twee seizoenen in
Deerlijk zouden spelen om daarna van de Lange Munte hun thuisbasis te maken. Beide besturen stelden evenwel vast dat door de aangeboden accommodatie in Kortrijk, waar onder andere de Belgian Cats graag vertoeven voor hun stages en wedstrijden in België, en de uitgesproken wens om van de Dames A een vaste waarde te maken in Top Division Women dat de tijd, vroeger dan verwacht, rijp was om de verhuis in te zetten.

Dat hun mannelijke collega’s volgend seizoen ook aantreden in Top Division One is uiteraard ook een drijfveer voor de vervroegde overstap nu het steeds één van de objectieven van de fusieploeg was om niet enkel topbasket te spelen maar ook om basketliefhebbers in de Kortrijkse regio opnieuw maximaal te kunnen laten genieten van basket op het hoogste niveau. Ook gezien het feit dat de Kortrijk Spurs aan de top prijken van de Jeugdranking in Vlaanderen en over zeer talentvolle speelsters beschikken die mogen dromen van ooit op het hoogste niveau te spelen konden we de kans niet laten voorbijgaan om hen ook effectief al te kunnen laten proeven van deze wedstrijden op het hoogste niveau tegen o.m Castors Braine, SKW, Namen,…. van op de tribune in de Lange Munte.

Vanaf volgend seizoen is het dan ook het doel van de Kortrijk Spurs om zoveel mogelijk wedstrijden van Heren en Dames op één avond na elkaar te laten spelen in de Lange Munte zodat de supporters twee wedstrijden op hoog niveau kunnen beleven. Uiteraard werd deze beslissing ook mee ingegeven door de recente installatie van het grootste indoorscherm van België en de nieuwe ledreclameboardings in de Lange Munte zodat aan de trouwe maar ook aan de nieuwe sponsors van de Dames een zeer grote visibiliteit kan worden aangeboden. Maar de overstap van Deerlijk naar Kortrijk betekent geenszins dat het vaste team rond de Dames A, al jaren bezield geleid door Albert Vanpoucke, zou verdwijnen!

Integendeel! Deze overstap motiveert hen nog meer om van Dames A een meerwaarde in Top Division Women te maken en voor hen primeert dat nog meer dan de plaats waar zij zullen spelen. Albert en zijn team zijn de Gemeente Deerlijk uiteraard blijvend dankbaar voor de voorbije jaren en zij zullen de goede samenwerking en vooral de memorabele momenten in de Gaverhal nooit vergeten! Ondanks de verhuis naar buur Kortrijk zal Deerlijk voor altijd een deel van de identiteit uitmaken van de Dames A ploeg en het is dan ook hun vurigste hoop dat alle trouwe supporters die hun ploeg door de jaren heen mochten steunen in de Gaverhal ook in de Lange Munte vanop de tribune hun ploeg zullen blijven toejuichen! De Kortrijk Spurs familie verwelkomt in ieder geval met veel plezier de Dames A, alsook hun ganse entourage en fans in Kortrijk en ziet nu al reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd in de Lange Munte!

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u