Dit is het spelersprofiel van Sieg Henrist van BBC Okido Arendonk in eerste provinciale.

Naam: Henrist
Voornaam: Sieg
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Turnhout
Werk/Studies: Bachelor Sport en Bewegen, laatste jaar
Team: BBC Okido Arendonk in eerste provinciale
Positie: Power Forward maar kan ook Center

Leukste basketbalherinnering? De verandering die basket in mijn leven heeft gebracht. Ik ben pas op een leeftijd van twaalf jaar begonnen met deze sport. Hiervoor vond ik sport niet leuk en had ik last van heel wat overtollige kilo’s. Door het basket ben ik sport beginnen leuk vinden waardoor ik mijn hele levensstijl heb aangepast.


Ambitie? Op een zo’n hoog mogelijk niveau spelen. Mijn ambitie voor het komende seizoen is promoveren met de club.
Met welke speler wil je ooit nog op het veld staan? Ben Goris, met hem heb ik enkele jaren samen gespeeld bij de landelijke miniemen en kadetten van BBC Technico, nu gefusioneerd tot KBBC T&T TURNHOUT.


Wanneer ga je stoppen met basketbal? Wanneer ik zelf voel dat het fysiek niet meer haalbaar is om op een degelijk niveau te kunnen basketten.

Van welke coach heb je het meest geleerd? Maarten Gillis heeft me een hele goede set basis skills aangeleerd. Johan Buijs heeft mij echter geleerd dat een goede conditie ook een belangrijke factor is om wedstrijden te kunnen winnen. Bij Yannick Paeleman heb ik mezelf kunnen ontplooien als de speler die ik nu ben. Ik ben onder zijn hoede mentaal een sterkere speler geworden. Verder heb ik mezelf nog veel bijgeleerd door video’s te bekijken. Het is niet één bepaalde coach die me veel geleerd heeft maar meerdere.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u