Andy Aerts wordt de nieuwe coach van Cobras Schoten-Brasschaat.

“Het is mijn eerste jaar als coach in tweede landelijke. Ik volg de reeks al wel een tijdje op de voet. Er zijn sterke ploegen gestegen naar eerste landelijke en veel ploegen bijgekomen uit eerste provinciale, ook omdat er een aantal ploegen gestopt zijn. Dit was in ons voordeel want hierdoor konden we onze plaats in tweede landelijke behouden. Ik denk dat hierdoor de reeks aan elkaar gewaagd zal zijn, met de gebruikelijke uitschieters. Ik verwacht vooral een sterk Lummen, Boom – dat ik vorig jaar tegenkwam in eerste provinciale met Gembo – en Okido Arendonk.”

“Ondanks het moeilijke seizoen dat Cobras B had vorig jaar, heb ik een zeer groot vertrouwen in de kern van vorig jaar. We hebben van de versoepeling van de corona-maatregelen gebruik gemaakt om met het team al vier keer samen te komen en ik kan me heel goed vinden in de werkethiek die er binnen de ploeg en club heerst. Daarbij komt Nore Mertens mee over van mijn vorige ploeg in Gembo. Zij was de voorbije seizoenen in eerste provinciale één van de vlotst scorende speelsters van de reeks en ze is zeker klaar om de stap hoger te zetten.”

“We krijgen ook versterking vanuit onze A-ploeg, waar Laurie Tiggelovend onze rangen vervoegd. Vanuit de jeugd trainen er een aantal talentvolle jonge dames mee, in het bijzonder Lore Eerdekens, die vast bij onze kern zal horen. We hebben een zeer uitgebalanceerde ploeg om het soort basket te spelen dat ik graag zie… hardwerkend, snel en met veel inzet. Ik wil graag verder bouwen op de positieve reeks die we neerzetten in de terugronde van vorig seizoen om zo een leuk seizoen te kunnen spelen. We’ll win some… we’ll lose some… maar we zullen er elke week ‘onze kop voor leggen’.”

Kern 2020-2021

Laurie Tiggelovend (Cobras A)
Joyce Van Heyst
Amelie Beaujean
Nore Mertens (Gembo)
Mayenne Leermakers
Bo Van Ham
Karolien Berghs
Karen Ackermans
Kristien Leysen
Sarah Elnaggar
Lore Eerdekens
Ina Schoenmaeckers (Gembo Borgerhout)

Zij verlieten het team: Lauren Geerts (Cobras A), Zoe De Martelaere (Grimbergen)

Coach: Andy Aerts

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u