Dit is het jeugdcoachprofiel van Tess Vandamme van Wytewa Roeselare.

Naam: Vandamme
Voornaam: Tess
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Kortemark
Werk/Studies: Leerkracht Biologie-Aardrijkskunde
Team 2020-21: U16 van Wytewa Roeselare Niveau 2

Speel je zelf nog basketbal? Ik stopte na dit seizoen bij Koekelare om mijn aandacht meer op het coachen te kunnen leggen. Dit seizoen doe ik ook de jeugdcoördinatie van de bovenbouw bij Wytewa.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Ik was dit sowieso van plan na mijn studies. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? How your team behaves in competition is usually a good reflection of how you caoch them. Teach them sportmanschip en respect. Ik wil mijn spelers vooral éen tegen éen beter maken en het beste in hen naar boven halen. Ik hecht heel veel belang aan een fighting teamspirit.

Waar ligt je ambitie nog? Ik heb ambitie om op hoger niveau te coachen maar ik wil dit enkel doen als ik er klaar voor ben. Het belangrijkste vind ik dat ik me amuseer in mijn hobby en dat ik verder evolueer.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u