Dit is het jeugdcoachprofiel van Jolan Delboo van BBC Zottegem.

Naam: Delboo
Voornaam: Jolan
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Horebeke
Werk/Studies: Toegepaste Architectuur
Team 2020-21: U18B van BBC Zottegem

Speel je zelf nog basketbal? Ik speel bij BBC Zottegem in tweede en in vierde provinciale.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Het was altijd al een droom om coach te worden en toen vroeg de club mij voor de U18B. Na veel twijfelen wel heb ik toegezegd en kijk ik uit naar het avontuur.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Play hard, work hard. Niets komt er zomaar, een goede inzet op training wordt beloond met meer speelminuten in de match. Als coach zou ik ook willen dat mijn spelers respect tonen naar tegenstanders, scheidsrechters en de mensen aan de tafel. Iedereen doet dit op vrijwillige basis, dan is respect het minste wat je kan opbrengen. Dat is iets wat ik de laatste jaren toch minder heb gezien op het veld.

Waar ligt je ambitie nog? Ik ken de spelers en de reeks niet goed, dus om ambities uit te spreken is het nog wat te vroeg. Natuurlijk zou je liever hebben dat je wint als coach maar als ze een goed team vormen dat veel verbetert, zal ik ook zeer tevreden zijn.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u