Om 19.30 uur stellen Melco en Blue Cats Ieper de nieuwe Ieperse fusieclub voor.

“Zo meteen voorzien wij digitaal natuurlijk in deze coronatijden de bekendmaking van de nieuwe naam, nieuw logo en nog veel meer van de fusieclub”, vertelt Melco-voorzitter Bart Bauters.

Corona maakte het veel basketbalclubs niet gemakkelijk. “Sta mij toe hierop te antwoorden als voorzitter van Melco Ieper, niet in naam van de fusieclub. Het zal je niet verbazen dat wij aan een uitmuntend seizoen bezig waren met zicht op bekerwinst én op een kampioenstitel in Top Division One. Dat zou een primeur zijn geweest. Hoewel we zeer veel begrip hebben voor de maatregelen in het kader van de coronacrisis zijn wij sportief dus extra zwaar getroffen.”

“Melco Ieper is financieel zeer gezond. Het spreekt voor zich dat de stopzetting van de competities financiële gevolgen heeft en het is al even vanzelfsprekend dat een aantal sponsors het moeilijk zal hebben om de steun aan onze club te verlengen. We zijn dus voorzichtig, maar ook realistisch naar de toekomst toe en kijken met belangstelling uit naar de beslissingen van de overheid over de herneming van zaalsporten. En dan zeker de bepalingen wat publiek betreft, want Ieper heeft altijd al een ruim en trouw supporterslegioen gehad.”

“We willen de fusieclub op een positieve manier in de basketbalmarkt zetten. Beleving, enthousiasme en dergelijke meer staan voorop. Natuurlijk zou het fijn zijn dat er ook mooie sportieve prestaties neergezet worden, maar dat is het enige element dat we niet kunnen voorspellen. Wij blijven trouwens ook openstaan voor samenwerking met andere clubs in de regio.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u