WEB Academy is een basketclub in het Waasland met als doel talentvolle spelers een opleiding aan te bieden die in clubverband bijna onmogelijk is.  De Academy is dan ook bedoeld om gepassioneerde spelers de kans te geven meer uit hun sport te halen.

“Doorgedreven trainingen met aandacht voor technische, tactische, conditionele en mentale progressie worden afgestemd op de belastbaarheid van elke speler. Blessurepreventie en core stability zijn dan ook een wekelijks onderdeel van de trainingen. Meer trainingsuren die begeleid worden door hoog gediplomeerde trainers zullen als resultaat hebben dat de spelers klaar zijn om aan te treden in een seniorsploeg.” 

“Je kan lid worden van WEB Academy indien je geselecteerd wordt na try-outs. Vanaf augustus kan je deelnemen aan de 4 ploegtrainingen. Deze vinden plaats van 17u30 tot 19u op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag trainen we van 13u30-15u. Deze training is vooral gericht op blessurepreventie, core-stability en conditie. Vrijdagavond blijft vrij voor quality time met de familie.”

“Wanneer je eveneens beslist om te studeren in KA Beveren dan kan je kiezen voor de optie basketbal. Op ASO niveau krijg je dan 4 uur extra training tijdens de lesuren. Op TSO niveau is dat 6 uur. Daarenboven heb je de mogelijkheid om elke morgen van 8u tot 8u30 je shot te trainen. De lessen eindigen om 16u35. Daarna krijg je studiebegeleiding tot 17u15. Vervolgens start de training. Op woensdag is de studiebegeleiding van 13u tot 13u45.”

“Wij vinden het belangrijk dat elke speler een kwaliteitsvolle opleiding krijgt. Dit wil zeggen dat deze degelijk onderbouwd moet zijn met kennis van het basketbalspel in de eerste plaats maar eveneens met de kennis van het menselijk lichaam in al zijn facetten.” 

“WEB Academy bestaat uit hoog gediplomeerde trainers. De hoofdcoaches hebben een A-diploma en worden bijgestaan door B- en C-coaches. Daarenboven bezitten een aantal coaches ook over een pedagogisch diploma zodat alles op een doordachte manier aangebracht zal worden. Alle coaches hebben ervaring op seniorniveau alsook op jeugdniveau zodat zij de basisvereisten kennen die nodig zijn om mee te draaien als senior. De coaches zijn Tony Van den Bosch, Christoph Remy, Cedric Koppen, Kurt Van Brussel, Gunnar de Lepeleire en Wim Van Britsom.”

“De WEB Academy Gym is een nieuwe sporthal gebouwd op de terreinen van het Koninklijk Atheneum Beveren. De zaal beschikt over 2 basketbal terreinen in de breedte en 1 veld in de lengte. Tijdens de training kunnen we dus over 6 basketbalringen beschikken.”

“Ook hebben we een nauwe samenwerking met basketbalclub Horticult Kontich Wolves. Door de krachten te bundelen willen beide clubs jeugdspelers de kans bieden om basketbal te beoefenen op een hoger en intenser niveau en ze daarbij ook beter voorbereiden op een verdere carrière bij een seniorteam. Op deze manier zal Kontich een platform bieden voor de WEB spelers om ervaring op te doen op seniorniveau. Horticult Kontich Wolves zal als club fungeren vanuit Kontich en zal gebruik maken van de expertise van WEB Academy.  Ook zijn er reeds gesprekken gestart met Remant Basics Melsele om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Alle info kan u terugvinden op de website: www.web-academy.be

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u