Jens Clement ruilt Phantoms Boom in voor eerstelandelijker Bornem.

“De keuze voor Geranimo Basket Bornem is een mooie nieuwe uitdaging, de keuze was dan ook snel gemaakt. Er waait een nieuwe wind door de club en hun visie sprak me direct aan. Ze zijn ambitieus en hebben een ‘There’s no I in team’-mentaliteit. Ik ben er 200% van overtuigd dat de ploegsfeer vanaf de eerste training goed zal zitten. Er zijn veel nieuwe gezichten, maar het bestuur en headcoach Dieter Dillen hebben een toffe en getalenteerde spelersgroep bijeengebracht met stuk voor stuk echte teamplayers. Spelers die voor elkaar willen vechten, daar ben ik alvast erg enthousiast over!”

“Bij Bornem kom ik ook enkele ex-ploegmaten terug tegen. Met Wouter ‘Woody’ Schokkaert en Robin Stevens heb ik samen enkele seizoenen bij de juniors en Heren B van Kangoeroes gespeeld en met Axel Verbruggen heb ik heel mijn jeugdopleiding bij BBC Boom doorlopen. Mijn huidige ploegmaat Yiri Déville gaat volgend seizoen trouwens ook naar Bornem. Dat de club ook jeugdtalenten de kans geeft, daar sta ik ook volledig achter.”

“Met een quasi volledig nieuwe ploeg in een sterke competitie zoals eerste landelijke starten is niet evident, maar we hebben een gemotiveerde spelersgroep en coach. Headcoach Dieter Dillen is ook geen onbekende voor mij. Ik speelde als zestienjarige reeds onder hem bij Kangoeroes in eerste landelijke en twee seizoenen geleden nog bij Basket Willebroek in derde klasse. Zijn spel ligt me en ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen ver zullen geraken onder zijn leiding.”

“Ik studeer in juni af als kinesist aan de Universiteit Antwerpen en ga nog een jaar verder specialiseren. Bornem is zo’n halfuurtje rijden van thuis uit, dus dat kwam goed uit. Ook mijn vriendin woont in Bornem.” 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u