Dit is het jeugdcoachprofiel van Sofie Verhaegen van BBC Aartselaar.

Naam: Verhaegen
Voornaam: Sofie
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Boom
Werk/Studies: Verpleegkunde, volgend jaar begin ik aan Dierengeneeskunde als nieuwe start
Team 2020-21: U14 Meisjes Niveau 3 van BBC Aartselaar

Speel je zelf nog basketbal? Ja, bij BBC Aartselaar in eerste provinciale.

Hoe ben je er ooit toe gekomen om jeugdcoach te worden? Vorig jaar zochten de U16 Jongens nog een coach en ik wou altijd al coachen maar geen te jonge bende. Dus wou ik het een kans geven en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Wat is jouw filosofie als coach? Wat is er belangrijk in je coaching? Fouten maken is okey, zolang je er maar uit leert. Ik wil dat mijn spelers nooit opgeven. Dat ze steeds blijven geloven in zichzelf en in elkaar.

Waar ligt je ambitie nog? Vorig jaar wou ik kampioen worden en dat is dit jaar niet anders.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u