Kortrijk Spurs treedt ook volgend seizoen met een ploeg in Top Division Women aan onder leiding van coach Benny Mertens.

“Moeilijk te beoordelen hoe sterk de competitie in Top Division One zal zijn, maar we zullen terug één van de weinige ploegen zijn die zonder buitenlanders speelt. Een bewuste keuze om Belgen, zowel jonge als ervaren speelsters, kansen te geven. We zullen ook zien wat de repercussies zijn van de coronacrisis en hoe de ploegen hier mee omgaan.” 

“Onze ploeg was reeds voor de crisis samengesteld. We recupereren twee mama’s – Silke en Lara – en vullen verder aan met jongeren uit het jeugdproject. We geloven zeer sterk in de verdere ontwikkeling van de club om stelselmatig te groeien. De verdere professionalisering wordt stap voor stap voorbereid.”

“We zullen zien hoe de competitie evolueert maar play-offs zijn altijd ons globaal doel. Veel belangrijker voor ons en zeker voor de jongeren is dat ze stappen kunnen zetten en beter worden. De meer ervaren speelsters zien spelen op hun beste niveau. Daarnaast willen we aan alle jongeren van de club tonen hoe  wij vanuit onze waarden een dynamisch, wervend verhaal brengen met zeer veel enthousiasme.” 

Kern 2020-2021

Emma Van Thuyne
Cylia Ducoulombier (B-ploeg)
Lisa Foucart
Eva Devliegher 
Ruth Leire
Sien Devliegher
Silke Storme
Evi Heyse
Frances Duhamel
Lara Gaspar 
Nohaila Msili (B-ploeg)

Coach: Benny Mertens

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u